Pe 22 septembrie curent, ANTEM a organizat un seminar de instruire pentru profesorii de pe ambele maluri ale Nistrului. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Creșterea încrederii reciproce dintre cadrele didactice de pe cele două maluri ale Nistrului: formarea capacității regionale pentru dezvoltarea continuă a competențelor profesorilor în domeniul metodelor moderne pro-active în domeniul educației pentru drepturile omului” implementat de Institutul pentru Democrație cu susținerea financiară a Uniunii Europene.

Evenimentul a avut drept scop împărtășirea bunelor practici și experiențe de învățare la distanță pe platforma invat.antem.org între profesorii de pe ambele maluri ale Nistrului. Astfel, în cadrul seminarului, participanții ghidați de experții ANTEM, au învățat cum să utilizeze platforma din perspectiva unui tutore și a unui cursant, cum să-și planifice procesul de lucru la distanță  și cum să asigure partea interactivă tutore-cursant.

La eveniment au participat 27 de profesori pe ambele maluri ale Nistrului și experți ANTEM.

Dat fiind complexitatea platformei, majoritatea profesorilor au afirmat că organizarea unor  seminare adiționale de acest fel ar fi benefică pentru dezvoltarea profesională și învățarea mai aprofundată a noilor tehnologii de predare-învățare a limbilor moderne.