La 15 decembrie 2018 Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) a organizat conferinţa de bilanț al proiectului Oportunități de educație non-formală pentru tineri prin instruire la distanță.

În cadrul conferinţei ANTEM a făcut bilanţul activităţilor proiectului pe perioada anului 2018. Beneficiarii programului și-au exprimat părerea vizavi de necesitatea platformei Învăţăm româna la distanţă (http://invat.antem.org/), dar și despre testele de evaluare la limba română care au fost elaborate în cadrul proiectului și integrate în platformă.

De programul de învățare la distanță a limbii române în anul 2018, au beneficiat gratuit peste 250 tineri din partea de Nord, Sud şi Centru al RM, inclusiv UTAG și Transnistria. De asemenea, 210 persoane au obținut acces gratuit la testele de autoevaluare a competențelor la limba română pe platforma Învăţăm româna la distanţă (http://invat.antem.org/).

Scopul proiectului este sporirea nivelului de integrare lingvistică, socială și profesională a tinerilor, reprezentanți ai minorităților etnice din regiunea Nord, Sud şi Centru a RM, prin instruirea lingvistică la distanță.

Proiectul a fost realizat cu susținerea financiară a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării RM în cardul programului anual de Granturi pentru organizațiile de tineret.